Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığı; alkollü içkilerin zararlı olduğunun bilinmesine rağmen alkole devam etmektir. Özellikle alkol almadığı zamanlarda yoksunluk belirtileri göstermek şeklinde seyreder. Alkol, kişilerde fiziksel ve psikolojik bağımlılık yapar. Beraberinde arkadaş çevresiyle başlayıp, verdiği keyif hali hissedilince alkol oranı gittikçe artar. Bu artırma durumu alkol bağımlılığının başlangıcıdır.

Bununla birlikte çevresel etkenler, stres, psikolojik rahatsızlıklar, mükemmeliyetçi olma duygusu, kendisine güven azlığı, depresif duygu durum, aile içi yaşanan iletişim sorunları ve sosyal çevrede madde kullanımının fazla olması alkol bağımlılığının nedenleri arasındadır. Özellikle aile içinde yaşanan sorunların etkisi günden güne artmaktadır. Ayrıca eşler arasında sorunların çözümü için gereken çabanın yeterince harcanmaması bireyleri bulunduğu durumdan kurtaracağını sandığı alkol ile bağını daha da güçlendirir. Peki acaba alkolü bırakmak için ne yapılabilirim?

Alkol Bağımlılığı
Alkolizm

Alkolü bırakmak için ne yapmam gerekir?

Öncelikle kararlı olmak ilk yapılması gerekendir. Bağımlı olunduğunun kabullenilmesi gerekip güçlü durulmalıdır. Asla utanıp, sıkıntı duyulmamalı ve destek alarak ilerlenmelidir. Bırakma kararı alınıp merkezimize gelindiğinde bizler de size destek olacağız. Amaç alkole dair yaşanmışlığı tamamen silmektir.

Sonuç olarak Alkolizm, toplumumuzda birçok problemlerin merkezi haline gelmiştir. Ailelerin alkol bağımlılığından kurtulamayan bireyleri aile içi şiddete varıncaya kadar ciddi sorunlar ile yüzleşmektedir.